Što je feminizirano sjeme konoplje?

0
0

Razumijevanje spola i reprodukcije konoplje ključno je za postizanje najbolje moguće žetve. Ovaj vodič objasnit će reprodukciju konoplje kako biste bili spremni.

Za razliku od većine cvjetnica, biljke konoplje su dvodomne, što znači da postoje zasebne muške i ženske biljke, slične ljudima. Svaka biljka posjeduje dva para spolnih kromosoma, X- kromosome i Y- kromosome. Muške biljke imaju XY kromosome, dok ženske biljke imaju XX kromosome.

Također, poput ljudi, postoji prirodna podjela 50/50 između mužjaka i ženki. Međutim, postoji i jedna značajna razlika između spola konoplje i ljudi, a ta je da biljka konoplje također može biti hermafroditska. To znači da jedna biljka može imati i muške i ženske genitalije (tučak i prašnik).
[the_ad id=”10962″]

Feminizirano sjeme je sjeme koje je nastalo uzgajanjem dvije ženske biljke zajedno.

Budući da nema muških roditelja, iz svog sjemena koje se proizvede izrastu ženske biljke koje nose cvjetove.

S feminiziranim sjemenkama znate da uvijek možete računati da će svaka biljka proizvesti cvjetove i ne morate brinuti o uklanjanju muških biljaka . Više o muškim i ženskim biljkama konoplje čitajte na našim stranicama.

Kako banke sjemena feminiziraju svoje sjeme?

Glavna ideja je pridobiti žensku biljku da proizvodi peludne vrećice poput muške biljke. Ti muški cvjetovi (koji narastu rastu na ženskoj biljci) stvaraju pelud koja se može brati i koristiti za oprašivanje druge ženske biljke konoplje. Rezultirajuće sjeme će na kraju biti žensko.

[the_ad id=”10962″]

Postoje dva glavna načina za stvaranje feminizirane peludi.

Kemijski inducirajte feminiziranu pelud

  • Ovo je “profesionalni način” feminiziranja sjemena i način na koji najuglednije banke sjemena i uzgajivači stvaraju feminizirano sjeme za prodaju . Tvari poput koloidnog srebra i giberelinske kiseline koriste se, jer potiču žensku biljku da proizvodi muške peludne vrećice. To se postiže svakodnevnim natapanjem cvjetova u prva 3- 4 tjedna nakon prelaska na 12/12. Ove ženske biljke ostaju ženke čak i kad se stave u stresne uvijete. To znači da njihovo potomstvo više nema tendenciju da se normalna ženka konoplja pretvori u hemafroditu.

Rodelizacija

  • U prirodi će neke ženske biljke konoplje prirodno početi stvarati muške peludne vrećice ili „banane“ koje mogu samooploditi biljku. To se događa ako je biljka pod stresom ili ako biljka nije ubrana na vrijeme, a cvjetovi počinju umirati od starosti. Biljka u osnovi čini sve kako bi spasila sljedeću generaciju. Zatim se pelud biljke hermafrodita nanosi na ‘pravu’ ženku. Ova je metoda prirodna i na kraju će sve sjemenke uglavnom biti ženskog spola, ali problem je što odabirete biljke koje se prirodno pretvaraju u hemafrodite (rastu i muški i ženski spolni organi) bez ikakve kemijske indukcije. To znači da je mnogo vjerojatnije da će rezultirajuće sjeme također izrasti u hemafroditu. To je problem ako ne želite sjemenke u cvjetovima.

Osim što ga možete pokušati proizvesti sami, feminizirano sjeme je dostupno u bankama sjemena za gotovo svaku sortu konoplje.

Orginal članak: https://rjesenje.org/sto-je-feminizirano-sjeme-konoplje/

[the_ad id=”11356″]

Povezane objave

Ostavite odgovor