0
0

O KONFERENCIJI

CroHemp konferencija je prva konferencija ovog tipa u Hrvatskoj, a nastala je u vremenu punom izazova za uzgajivače konoplje i one koji to tek planiraju postati. Osmišljena je kao jednodnevni događaj koji na godišnjoj bazi okuplja vodeće stručnjake iz područja uzgoja, prerade, plasmana na tržište, ali i zakonodavnog okvira koji se tiču konoplje. Kroz svoje sudjelovanje predavači će na konferenciji imati priliku predstaviti najnovije informacije i mogućnosti koje industrijska konoplja nudi.

Primarni cilj konferencije je razmjena i širenje znanja i inovacija o konoplji te njenom potencijalu u kontekstu Republike Hrvatske, ali i šire.

Prvo izdanje konferencije

Prvo izdanje CroHemp konferencije se organizira uz partnerstvo s Agronomskim fakultetom u Zagrebu, a održat će se u hibridnom obliku, odnosno dio sudionika će prisustvovati fizički na konferenciji
zajedno s predavačima i panelistima, dok će drugi dio sudionika moći pratiti konferenciju putem
video prijenosa uživo.


Konferencija će se održati 18. svibnja 2022. na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u
Zagrebu s početkom u 9:00 sati.Konferencija je podijeljena na tri dijela odnosno tematske cjeline koje su posebno osmišljene kako
bi se ostvarili ranije navedeni ciljevi.

U prvom dijelu će kroz uvodna predavanja ugledni predavači predstaviti potencijal te mogućnosti uzgoja industrijske konoplje, stanje proizvodnje kao i njen zakonodavni okvir u Republici Hrvatskoj.

Drugi dio će kroz tematsku cjelinu “Konoplja kao proizvod” okupiti predstavnike uspješnih tvrtki, start up-ova i OPG-ova koji će predstaviti što se sve može proizvesti od konoplje te najnovije trendove i inovacije u tom području. Kroz primjere dobre prakse će imati priliku i predstaviti svoje poduzeće kao i proizvode te progovoriti s kakvim izazovima i prilikama se susreću u praksi na tom tržištu.

Treći tematski dio će kroz panel diskusiju okupiti vodeće stručnjake iz nekoliko relevantnih područja, a govorit će se o mogućnostima na tržištu konoplje s naglaskom na perspektivu i budućnost konoplje u Republici Hrvatskoj.

O sudjelovanju na konferenciji

Sudjelovati na konferenciji mogu svi punoljetni građani Republike Hrvatske i to potpuno besplatno, a ukoliko želite biti jedan od sudionika dovoljno je da ispunite kontakt formu s Vašim podacima.

Izvor: https://ce-res.hr/crohemp/

Ostavite odgovor