0
0

Glavni proizvod napravljen od sjemenke konoplje danas je nesumnjivo ulje. Pročišćeno ili rafinirano ulje sjemenki konoplje je bistro i bezbojno. Konopljino ulje nema mnogo okusa i nedostaju mu prirodni vitamini i antioksidansi. Rafinirano ulje sjemenki konoplje prvenstveno se koristi u proizvodima za njegu tijela. Industrijsko ulje konoplje koristi se u gorivu, boji, plastici itd.. Ulje sjemenki konoplje se također koristi se u proizvodnji nekoliko zdravstvenih proizvoda. Ima visoku hranjivu vrijednost jer 3:1 omjer omega-6 i omega-3 esencijalnih masnih kiselina, odgovaraju ravnoteži koju zahtijeva ljudsko tijelo. Saznajte više o hranjivoj vrijednosti ulja konoplje ovdje.

Kako se proizvodi ulje od konoplje?

Konopljino ulje izvlači se iz sjemena konoplje pomoću preše. Preša se sastoji od polako rotirajuće pužne osovine koja istiskuje glavninu ulja i odvaja preostalu sjemensku tvar poznatu kao sjemenski kolač. Cijeli se postupak izvodi u okruženju bez kisika kako bi se smanjila oksidacija.


Kako mogu koristiti ulje od konoplje?

Uz vrhunska svojstva za čišćenje i vlaženje kože, ulje od konoplje također je nutricionistički san. Ulje konoplje jedinstveno je po sastavu i suparuje se s uljima poput ulja sjemenki lana kao dodatak prehrani. Sadrži mnoge esencijalne masne kiseline (EFA) koje tijelo treba za zdrav svakodnevni rad. Ovi su EFA prisutni u pravom omjeru za optimalnu apsorpciju u tijelo.
Također je dobar izvor gama-linolenske kiseline (GLA), glavni cijenjeni sadržaj ulja noćurka, za koju se vjeruje da pomaže pred-menstrualnoj napetosti (PMT).

[the_ad id=”10962″]

Ulje konoplje treba uzimati svakodnevno ili u tekućem obliku ili u obliku kapsula, ukusno je orašasto ulje i izvrsno je u preljevima za salatu ili majonezi. Zbog svojih dragocjenih krhkih EFA-a ne smije se koristiti za prženje ili kuhanje, no može se preliti preko tjestenine dajući dodatni okus.

Izvor: https://www.hemp.com/hr/2020/10/hemp-oil/

[the_ad id=”11356″]

Povezane objave

Ostavite odgovor