Još tri nevjerojatne, malo poznate uporabe konoplje!

2
0

U nastavku su još tri zapanjujuće uporabe industrijske konoplje!

Kondicioniranje tla

Industrijska konoplja čisti tlo. I mislimo – stvarno čisti tlo!
Poznat kao fitoremedijacija, biljka industrijske konoplje posjeduje sposobnost izvlačenja štetnih zagađivača iz tla. “Kontaminirane” biljke konoplje tada se mogu posjeći, Ukloniti, i postupak se ponavlja. Sposobnosti čišćenja konoplje bile su na kušnji 1990-ih kada su znanstvenici sadili konoplju na poljima u blizini jako kontaminiranog mjesta nuklearne katastrofe u Černobilu. Njemački su znanstvenici potvrdili eksperimente u Černobilu demonstrirajući da konoplja može vaditi olovo, kadmij, i nikla iz tla. Napomena za sebe: budite oprezni u unosu proizvoda od konoplje ukoliko ne znate da se uzgajaju čisto.

Biofortifikacija

Vi ste ono što jedete. U mnogim zemljama u razvoju postoji nedostatak mikrohranjivih sastojaka. Kao što je gore objašnjeno, Fitoremedijacijska svojstva konoplje čine je fenomenalnom u upijanju različitih čestica u tlu. To znači da se konoplja zapravo može koristiti za apsorpciju dobrih hranjivih sastojaka iz tla što rezultira usjevima obogaćenim osnovnim hranjivim tvarima. Nedavno istraživanje pokazalo je da konoplja može apsorbirati selen iz tla. Selen je neophodan za brojne fiziološke funkcije poput funkcije štitnjače, odgovor imunološkog sustava, plodnost, i antioksidativnu funkciju. Konoplja stoga predstavlja izuzetno obećavajući način hranjenja i hranjenja u velikim razmjerima.

Pravni i povijesni dokumenti

Možda ste čuli da je barem jedan od nacrta Deklaracije o neovisnosti napisan na konopljinom papiru. Iako se ova tvrdnja žestoko osporava, istina je da je ogroman postotak papira koji se koristi u svijetu bio, zapravo, izrađena od vlakana konoplje. Neki to konzervativno procjenjuju 75% papira dobivenog iz konoplje krajem 1800-ih. Znamo da je Thomas Jefferson autor konačnog proizvoda na pergamentu., ali mnogi drugi povijesno značajni dokumenti napisani su na papiru konoplje, uključujući: Magna Carta, Biblija kralja Jamesa, Zdrav razum Thomasa Painea, Djela Marka Twaina, Alisa Lewisa Karrola u zemlji čudesa, i još mnogo toga.

Izvor: https://www.hemp.com/

Povezane objave

Ostavite odgovor