Amerikanci misle da je kanabis bolji od alkohola!

0
0


Amerikanci vjeruju da je marihuana bolja za ljude od alkohola, dok su ravnomjerno podijeljeni oko utjecaja kanabisa na društvo u cjelini.

Autor: A.J. Herrington:
“Amerikanci vjeruju da je kanabis bolji od alkohola, pokazalo je nedavno istraživanje Gallupove ankete, iako su se ispitanici podijelili oko pitanja je li kanabis koristan za društvo u cjelini. U anketi objavljenoj ranije ovog mjeseca, 53% Amerikanaca reklo je da marihuana pozitivno utječe na ljude koji je koriste. Za usporedbu, samo 27% ispitanih izjavilo je da alkohol pozitivno utječe na one koji ga piju.”

Upitani za mišljenje o učinku marihuane na ljude, 9% je reklo da trava ima vrlo pozitivan učinak na ljude, dok je 44% reklo da je učinak donekle pozitivan, prema anketi o kanabisu koju je Gallup objavio 16. kolovoza. Istraživanje je također pokazalo da 30 % misli da kanabis ima donekle negativan učinak na korisnike, a 15 % je reklo da biljka ima vrlo negativan učinak na ljude koji je koriste.

Nasuprot tome, anketa o alkoholu pokazala je da 52% vjeruje da alkohol ima vrlo negativan učinak na ljude koji ga konzumiraju, dok je 19% reklo da je učinak pijenja vrlo negativan. Samo 3% je reklo da alkohol ima vrlo pozitivan učinak na konzumente, a 24% je reklo da pijenje ima donekle pozitivan učinak na konzumente alkohola. Oni koji koriste marihuanu imali su povoljnije mišljenje o učinku trave na konzumente. Među onima s iskustvom s marihuanom, 70% je izjavilo da je utjecaj kanabisa na ljude pozitivan, dok je samo 29% korisnika kanabisa reklo da marihuana ima negativan učinak na ljude koji je koriste. Zanimljivo je da je samo 32% konzumenata izjavilo da je učinak alkohola pozitivan, dok gotovo dvije trećine (65%) vjeruje da je utjecaj alkohola na ljude koji ga konzumiraju negativan.

Stavovi Amerikanaca o utjecaju kanabisa na društvo bili su gotovo jednako podijeljeni, s 49% reklo je da je učinak pozitivan, a 50% da marihuana ima negativan učinak na društvo. Među onima s povoljnim mišljenjem, 12% je reklo da je učinak marihuane na društvo vrlo pozitivan, a 37% donekle pozitivan. Gotovo trećina (31%) rekla je da kanabis ima donekle negativan utjecaj na društvo, dok je 19% reklo da je učinak vrlo negativan.

Stavovi Amerikanaca o učinku alkohola na društvo bili su manje povoljni, sa 75% koji su rekli da je učinak negativan, uključujući 55% koji su rekli da je učinak donekle negativan i 20% koji vjeruju da je vrlo negativan. Manje od četvrtine odraslih Amerikanaca reklo je da alkohol pozitivno utječe na državu, pri čemu 21% kaže da je učinak donekle pozitivan, a samo 2% kaže da piće pozitivno utječe na društvo.

Dok Amerikanci smatraju da je kanabis bolji od alkohola, Gallup primjećuje da je marihuana i dalje ilegalna na saveznoj razini. Ali s obzirom na to da je 38 država već donijelo neku vrstu legalizacije kanabisa, a mlađe odrasle osobe imaju povoljnije mišljenje o marihuani od svojih starijih, nastavak reforme čini se neizbježnim.

“Budućnost legalizacije marihuane, i na saveznoj i na državnoj razini, može djelomično ovisiti o tome što medicinske i druge istraživačke studije pokazuju da je utjecaj droge na korisnike i društvo u cjelini, osobito ako se njezina uporaba nastavi širiti”, napisao je Gallup u izvješću o anketi o marihuani. “Ali s obzirom na to da su mladi ljudi više upoznati s marihuanom, njihova veća tolerancija može s vremenom prevladati.”

Istraživanja podupiru stavove Amerikanaca o travi i alkoholu
Uvjerenje Amerikanaca da je marihuana bolja od pića potkrijepljeno je znanstvenim istraživanjima. Što je najvažnije, kanabis nikada nikoga nije ubio, dok podaci Nacionalnog instituta za zdravlje pokazuju da se 95 000 smrtnih slučajeva u SAD-u svake godine može pripisati učincima alkohola na zdravlje, što konzumaciju alkohola čini trećim vodećim uzrokom smrti koji se može spriječiti u zemlji. . Više od 1600 smrtnih slučajeva uzrokovano je trovanjem alkoholom, dok ne postoji poznata smrtonosna doza kanabisa. Alkohol također povećava rizik od ozljeda, dok istraživanja pokazuju da bi za marihuanu moglo vrijediti suprotno.

Studija objavljena u časopisu Alcoholism: Clinical & Experimental Research 2011. pokazala je da se 36% bolničkih napada i 21% svih ozljeda može pripisati uporabi alkohola od strane ozlijeđene osobe. Nasuprot tome, neka istraživanja pokazuju da korištenje marihuane zapravo može smanjiti rizik od ozljeda.

Dokazi također podupiru uvjerenje da alkohol negativno utječe na društvo više nego marihuana. Studija iz 2003. o odnosu između droga i nasilja objavljena u Journal of Addictive Behaviors izvijestila je da je “alkohol očito droga s najviše dokaza koji podupiru izravnu vezu između opijanja i nasilja”, dok “kanabis smanjuje vjerojatnost nasilja tijekom opijanja. ” A Nacionalni institut za zlouporabu alkohola i alkoholizam procjenjuje da je 25-30% nasilnih zločina u SAD-u izravno povezano s uporabom alkohola, dok vlada ne prati nasilje

Izvor: https://cannabisnow.com/americans-think-cannabis-is-better-than-alcohol/

Povezane objave

Ostavite odgovor